Styrelsen 2020

Lisa Rohdén

Ordförande

Lisa Rohdén heter jag och bor i Karlskoga. Jag har varit årlig medlem i föreningen sedan 2014. 2009 skaffade jag mina allra första möss, två honor som jag köpte i en djuraffär. Därefter upptäckte jag uppfödare och föreningen, jag var medlem 2010 men hade sedan ett litet uppehåll på grund av gymnasie och internatboende. Men därefter är jag helt fast i ”mus-träsket”! Förutom mössen finns här hemma min hund Hugo, några kaniner och guldhamstrar.

Maya Andersson

Kassör, Sakpost: Medlemsansvarig & lageransvarig

Jag heter Maya Andersson och sitter sedan många år tillbaka som kassör i Svemus.

Jag har alltid varit tokig i djur. Som barn bodde jag på landet och vi hade hästar, hund, katter och höns. När jag flyttade hemfrån skaffade jag reptiler. 2009 skaffade en vän ett gäng engelsktypade satin korthår. Jag hade kikat på möss i djuraffärer innan men nu vart jag sugen på att skaffa egna. Sagt och gjort, jag skaffade 3 möss, fick höra talas om Svemus. Hörde att det skulle vara en träff i Ljusne så jag satte mig på buss från Umeå ner. Träffade trevliga människor och blev fast! 2010 tog jag min första kull och 2012 blev jag registrerad uppfödare.
Utöver mössen har jag nu "endast" hund, tenrec, ödlor, grodor och fiskar.

Rebecka Olivensjö

Sekreterare

Jag heter Rebecka Olivensjö och bor i Västerås. Jag har varit medlem i SVEMUS sedan jag skaffade min första mus Bilbo i början på 2020. Jag började med möss för att jag tycker de är så ofantligt söta. Utöver Bilbo har jag en liten hund, Siri.

Jessica Sjöberg

Ledamot

Jag heter Jessica Sjöberg, är 30 år och bor i Boxholm med min man Tommy, våra två döttrar och hans två söner.
I början av 2018 blev jag medlem i SVEMUS i samband med att vi skaffade vår första mus, SE-Svartlings Hokkaido. En underbar rödsatin grabb. Det var ena bonussonen som hade tjatat ett tag om att skaffa en mus. Efter att ha skaffat "Putte", som blev hans vardagsnamn så var det jag som blev helt såld på det här med möss och det fick snart flytta hit fler möss. Jag fastnade snabbt för utställningar då jag tidigare varit en väldigt flitig kattutställare. I februari 2020 föddes vår första muskull. Här hemma finns det förutom mössen även 9 katter och 2 kaniner.

Maria Henriksson

Ledamot

Maria Henriksson heter jag och bor i Linköping ihop med min son på 6 år. Jag är ganska ny på möss även om jag haft möss under min uppväxt. Annars är jag en djurtokig kattuppfödare och akvarist, alltid med nya projekt på gång. För utom våra möss bor här oxå 3 katter och x antal akvarium.

Aina Wilhelmsson

Revisor

Gerodean Elleby

Sakpost: Registrator

gerodean2000(a)yahoo.com

Jennifer Carlsson

Sakpost: Webmaster

Emma Alatalo

Sakpost: Titelregistrator

emma.alatalo(a)gmail.com

Sophia Döös

Sakpost: ​Uppfödarregistrator

sophia_doos(a)hotmail.com